Product Betamox

Category: Antibiotics

Indikacionet:

Betamox plus 400 shurup përdoret
në foshnjat dhe fëmijët për të
trajtuar infeksionet e mëposhtme:
Infeksionet e traktit të sipërm
respirator si veshit të mesëm dhe
sinuseve
Infeksionet e traktit të
poshtëm respirator: bronchitis,
bronchopneumonia
Infeksionet e traktit genitourinar:
cystitis, pielonephritis, abortet
septike, prostatis, sepsa
intrabdominale
Infeksionet e lëkurës dhe indeve
të buta
Infeksionet e shkaktuara nga flora
e gojës si infeksionet e dhëmbëve
Infeksionet e kockave dhe të nyjeve.

Dozimi:

Të gjitha dozat janë përcaktuar në
varësi të peshës trupore të fëmijës
në kg.
Mjeku juaj do t’ju këshillojë sasinë
e shurupit që duhet t’i jepni
foshnjes apo fëmijës tuaj.
Së bashku me barin mund të
merrni edhe një shiringë plastike
për dozim. Ju duhet të përdorni
këtë shiringë për të dhënë dozën
e duhur foshnjes apo fëmijës tuaj.
Shurup 400/57 Raporti 7:1
45 – 90 mg/kg/ ditë (amoxicillinë)
çdo 12 ore.
ose sipas vlerësimit të mjekut.

Përkujdesje:

Të ruhet në temperaturë deri 25°C.
Të ruhet në paketim origjinal me
qëllim të mbrojtjes nga drita dhe
lagështia.
Pas rikonstituimit, suspensioni oral
duhet të mbahet në shishe të mbyllur
mirë, në frigorifer (2°C – 8°C) dhe të
përdoret brenda 10 ditëve.
pluhur për suspension oral, 400 mg/5 ml + 57 mg/5 ml
raporti 7:1 forma BID (bis in die) dy herë në ditë shurup 100 ml
Betamox Plus 16 tableta 1g
Amoksicilinë + Acid klavulanik
Betamox plus përdoret në të rriturit për të
trajtuar infeksionet e mëposhtme:
oo Infeksionet e veshit të mesëm dhe
sinuseve
Infeksionet e traktit respirator
Infeksionet e traktit urinar
Infeksionet e lëkurës dhe indeve të buta
duke përfshirë infeksionet e dhëmbëve
Infeksionet e kockave dhe të nyjeve.

 

Related projects